Kızgın Yağ Kazanları, endüstride yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyulan proseslerde kullanılır. Yatık ve dik olmak üzere iki ayrı tipte imal edilir.
KIZGIN YAĞ KAZANI TASARIMI:
Kızgın yağ kazanlarında en önemli nokta, yağın herhangi bir noktada durgun kalmamasıdır. Üretimini yaptığımız kızgınyağ kazanlarında bu husus çok önemli bir şekilde göz önünde bulundurularak, kazan ısı geçiş yüzeyleri EN 12952' ye uygun olarak iç içe geçirilmiş spiral şeklindeki ithal çelik çekme kazan borularından imal edilmiştir. İyi bir yanma ve yüksek verim için gerekli yanma hücresini oluşturacak ve ısı taşınım yüzeylerinde gerekli gaz hızını sağlayacak şekilde üç geçişli bir tasarım yapılmıştır.
Serpantin içindeki yağ dolaşım hızı EN 12952 ve TSE K 548 standartlarına göre hesaplanmıştır.
Modern tasarımı sayesinde yakıt tasarrufu sağlamaktadır.
KIZGIN YAĞ KAZANI ve ÖZELLİKLERİ:
Kızgın yağ kazanları yüksek sıcaklıkta (300 °C) ve düşük basınçta çalışır.
Sistemde kullanılan ısı iletim yağı uzun süre kullanılabilir.
Isı iletim yağında herhangi bir şartlandırma ünitesi kullanılmasına gerek yoktur. Kızgın yağ kazanında kireçlenme vb. olumsuz etkiler oluşmaz.
Isı iletim yağı, kızgınyağ kazanında ve sistemde korozyona sebep olmaz.
Normal şartlarda tesisatta donma olmaz.
Kızgın Yağ Kazanı ısıtıcı bir akışkan olarak Buhar, Sıcak Su, Kaynar su üretiminde kullanılabilir.
Kızgın Yağ Kazanlarında Film Sıcaklığı:
UYGUN FİLM SICAKLIĞI: Kızgın yağ kazanı serpantinleri iç cidarlarında yüksek sıcaklıkta oluşan ince yağ tabakasının sıcaklığına yağ film sıcaklığı denir. Bu ince yağ tabakası izin verilen sıcaklığı aşarsa, termal yağın bozulmasını hızlandıracak ve dolayısıyla borunun iç yüzeyine zarar vererek kazan ömrünü kısaltacaktır.
Ar-Ge Mühendislerimiz her imalat öncesi bilgisayar destekli hesaplamalar ile bu sıcaklığı kontrol etmektedirler.
Bu sayede itimat kızgın yağ kazanları endüstriyel tesislerde güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.
Kızgın Yağ Kazanında Kullanılan Malzemeler:
Gövde sacları: EN 10028 P355GH kalite özel kazan sacıdır.
Kazan boruları: EN 10216-2 DIN 17715 DIN 2448 standartlarından belgeli Avrupa menşei dikişsiz çelik çekme özel kazan borusudur.
Flanşlar: EN 10028 P265 GH PN40 kaynak boyunlu flanş.
İzolasyon: 120 kg/m3 yoğunlukta 100 mm kalınlıkta kaya yünü üzere 1 mm galvaniz yada alüminyum gofrajlı sac kullanılmaktadır.
MÜKEMMEL YANMA ODASI (KÜLHAN):
Farklı coğrafya ortamlarının ve farklı üretimlerden kaynaklanan değişik kimyasal özellikteki yakıtları kullanabilmek ve maksimum ısı transferi elde etmek için özel yanma odası tasarlanmıştır. Fuel-oil, motorin ve doğal gaz yakmaya uygundur.
Modern kaynak teknolojileri ile yapılan özel imalat ile termal genleşme kabiliyeti servis ömrünü ve işletme emniyetini garanti eder.
KIZGIN YAĞ KAZANLARI ve EMNİYET DONANIMLARI:
1-Kızgın yağ çıkış ve dönüş sıcaklıkları PLC kontrollü ile istenen sıcaklığa set edilmektedir.
2- Kızgın yağ çıkış ve dönüş sıcaklıkları digital termostatlar yardımı ile dokunmatik ekrandan okunabilir ve set edilebilir.
3- Kızgın yağ çıkış, baca gazı sıcaklığı ve yağ seviyesi ve akış kontrol cihazı digital olarak brülörü kontrol etmektedir.
4- Digital baca gazı emniyet termostatı
5- Yağ Akış kontrol cihazı (Flow switch)
6- İşletme ve emniyet presostatları
7- Kızgın yağ çıkış kolektörüne konulan mekanik emniyet ventili kazanda veya sistemde ani bir basınç artışında fazla basıncı tahliye eder.
8- Genleşme tankında bulunan mekanik kontrol ile genleşme tankı yağ seviyesi kontrol edilir.
9- Özel otomasyon yazılımı sayesinde işletme esnasında ve durma zamanlarında tam olarak kontrol edilir.
10- Dokunmatik ekranlı otomasyonlu kontrol panosu uzaktan erişime ve haberleşmeye imkan verir.
Dokunmatik ekran üzerinden brülör, kızgın yağ sirkülasyon pompaları, yağ dolum pompası, yağ giriş ve çıkış sıcaklıkları, baca gazı çıkış sıcaklığı, yağ akışı, genleşme tankı seviye kontrolü görülmekte ve işletmenin şartlarına göre gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.